brand

Top mașini de oraș cu costuri mici de întreținere

Top mașini de oraș cu costuri mici de întreținere

Alegerea mașinii potrivite este un proces care necesită multă atenție, întrucât majoritatea vrem pe lângă un design care să ne placă și performanțe tehnice bune și costuri de întreținere cât mai mici.

Dacă ne dorim o mașină obișnuită pe care să o folosim în principal pentru a ne deplasa într-un mod confortabil și fără să fim atât de impresionați de marcă, model sau prestanța pe care ne-o pot da acestea, putem alege mașini noi și mașini second hand din clasa mică, compactă de oraș.

Multe dintre autoturismele aflate în această categorie au impozite și asigurări decente iar costurile cu eventualele reparații nu sunt exorbitante.

Echipa cautimasina.ro a făcut un top cu mașini mici perfecte pentru oraș și pe care poți să te bazezi că nu îți vor consuma atât de mult din buget după ce le cumperi, având costuri de întreținere mici, mai mici de 500 de lei.

Renault Clio

Este una dintre cele mai fiabile și bune mașini de oraș pe care le poți alege. Deși poate nu are un design care să îți ia ochii la prima vedere, Clio este un model ce te va face să te îndrăgostești de el pe parcurs. Nu numai că are un consum mic ce te va avantaja clar în traficul urban, dar este destul de fiabil, nu vei sta cu el în service iar cheltuielile de întreținere sunt la fel de reduse.

Skoda Fabia

Micuță, compactă și delicată, Fabia poate deveni candida perfectă dacă vrei o mașină de oraș care să nu îți dea bătăi de cap. Consum optim, confort și un design drăguț nu sunt singurele atuu-uri pe care le are Fabia. Modelul este și fiabil și ușor de întreținut iar cheltuielile cu reviziile sunt sub 500 de lei.

Seat Ibiza

Potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați, dar și pentru tineri, dimensiunile reduse ale lui Seat Ibiza fac ca aceata să fie o variantă optimă pentru o mașină de oraș. Ușor de parcat, cu performanțe tehnice bune, consum decent și un design tineresc sunt calități pe care Ibiza le bifează cu brio. În plus, motoarele mici cu care este dotat modelul înseamnă asigurări și impozite mai mici iar reviziile nu sar de 500 de lei.

Ford Fiesta

Unul dintre autoturismele pe care le vedem frecvent pe străzile orașelor este Ford Fiesta și asta pe bună dreptate. Brandul Ford s-a axat dintotdeauna pe grijă față de șofer și performanțe tehnice bune iar Focus nu face excepție. În plus, nu consumă mult iar revizia anuală nu va costa mai mult de 350 de lei.

Dacia Logan

Modelul național cu care ne mândrim este unul dintre cele mai ieftine pe care le putem achiziționa atunci când ne dorim o mașină nouă. Cu opțiuni decente, un consum bun și cheltuieli de reparații și revizii reduse, Logan este cu siguranță una dintre mașinile de oraș care merită atenția ta, dacă nu vrei să investești foarte mult.

Opel Astra

Producătorul german a plecat la drum cu gândul de a oferi șoferilor calitate la prețuri accesibile iar Astra este unul din cele mai reușite modele ale acestuia. Are un motor fiabil, nu vei avea bătăi de cap cu service-ul iar costurile de revizii sunt minime.