brand

Top mașini cu 7 locuri

Top mașini cu 7 locuri

Din ce în ce mai mulți șoferi români sunt interesați de mașini cu un spațiu confortabil și un portbagaj încăpător astfel încât toată familia să fie mulțumită.

Mașinile cu 7 locuri sunt din ce în ce mai căutate în vederea achiziției, fiind foarte utile fie că ducem copiii la școală, fie că ne dorim spațiu suficient atunci când plecăm cu întreaga familie la un drum mai lung.

Dacă pentru șoferii singuri criteriile de alegere ale unei mașini noi sau second hand sunt în principal performanțele tehnice, designul, fiabilitatea sau consumul, pentru cei care au deja familii cu cel puțin 4 membri sunt importante alte aspecte. La toate cele de mai sus se adaugă și câteodată le și întrec ca nivel de importanță, siguranța, confortul și spațiul care există atât pentru pasageri cât și pentru bagaje.

Echipa cautimasina.ro s-a interesat care sunt cele mai căutate dar și cele mai bune mașini cu 7 locuri pentru a-ți da o mână de ajutor în cazul în care ești în căutarea autoturismului perfect pentru familia ta.

1. BMW Seria 2 Gran Tourer

Ampatamentul lung, linia mai ridicată a plafonului și portierele de dimensiuni generoase oferă spațiu și confort pentru întreaga familie. Se remarcă prin funcționalitatea spațiului de la interior, scaunele reglabile și un portbagaj de până la 1.905 litri. Bineînțeles, calitățile cu care ne-a obișnuit BMW rămân: performanță, siguranță dar și sportivitate.

Un model fabricat în 2016 îl poți achiziționa începând cu 10.000 de euro, în timp ce un model nou din 2021 costă de la 55.000 euro, în funcție de dotări.

2. Ford S-Max

Fie că alegi varianta de bază, fie că îți place mai mult varianta Vignale, dacă achiziționezi acest model vei avea parte de o mașină potrivită pentru familie, ușor de condus, cu un design elegant dar și un spațiu confortabil la interior. Dacă la interior observăm un nivel evoluat al calităţii materialelor şi asamblării, stilul general mizează pe simetrie şi sobrietate. Din punct de vedere al motorizărilor, Ford S-Max se bazează pe un TDCI de 2,0 litri, oferit în trei versiuni de putere (120 CP, 150 CP şi 180 CP), atât cu o cutie manuală cu 6 trepte, cât și cu una automată Powershift cu dublu-ambreiaj.

Am verificat platforma noastră și modelele second hand fabricate în 2009 au un preț de vânzare de aproximativ 5.000 de euro iar cele din 2014 ajung pe la 8.500 de euro.

3. Citroen C4 Grand Picasso

Maşina se remarcă printr-un stil unic, cu trăsături sportive și elegante în același timp, dar şi cu un spaţiu interior mare ce oferă confort maxim pentru toţi cei şapte pasageri. Vizibilitatea şi claritatea în partea frontală a vehiculului este excepţională, iar compartimentul celorlalţi pasageri este de asemenea luminos şi aerisit datorită geamurilor laterale de mari dimensiuni.

4. Dacia Lodgy

Marca națională Dacia se poate lăuda și ea chiar admirabil cu modelul Lodgy pentru această categorie de autoturisme. Spațioasă, cu 7 locuri și la un buget mai mult decât rezonabil, Lodgy poate fi o alegere inspirată pentru familia ta. Modelul îl poți găsi în diverse variante motorizate: un motor diesel de 1,5 l, oferit cu 2 versiuni de putere, și două pe benzină de 1,6 l și 1.2 Tce.

Un model din 2013 îl găsești pe cautimasina.ro la un preț de aproximativ 4.000 de euro, în timp ce unul din 2019 îl poți achiziționa cu 10.400 euro.

5. Hyundai Santa Fe

Nu putea lipsi din lista noastră un autoturism care este preferat în mare măsură de șoferii români. Hyundai Santa Fe este o mașină de familie foarte confortabilă ce oferă confort sporit și tehnologii de siguranță revoluționare. Interiorul este realizat din materiale de înaltă calitate, este spațioasă iar motorul s-a dovedit a fi de-a lungul timpului unul eficient.

Un model din 2005 îl găsești pe platforma noastră cu aproximativ 3.000 de euro iar unul din 2013 cu 13.300 euro.