brand

Top cele mai sigure mașini în 2021

Top cele mai sigure mașini în 2021

Atunci când cumpărăm o mașină avem în vedere multe criterii pe care le luăm în considerare. Fiecare șofer are tipologia lui de mașină și motivele pentru care facem achiziția fie că vorbim de mașini noi, fie că ne referim la mașini second hand, sunt atât de natură obiectivă, cât și subiectivă.

Dacă designul exterior și interior, culoarea sau opțiunile din bord sunt cu siguranță alese mai mult în funcție de gusturile fiecăruia, caracteristici ca siguranța și performanțele tehnice țin de motivele obiective pentru care alegem să cumpărăm sau nu un autoturism.

Siguranța șoferului, a pasagerilor dar și a pietonilor este un element crucial, producătorii aduc în mod constant noi tehnologii pentru a reduce cât mai mult posibil riscurile asociate conducerii. Airbagurile, asistența pentru menținerea benzii de circulație, controlul adaptiv al vitezei de croazieră și frânarea de urgență autonomă sunt doar câteva din caracteristicile de siguranță cele mai apreciate printre șoferi.

Așa cum te-am obișnuit, pe platforma cautimasina.ro găsești mereu cele mai bune descrieri pentru anunțurile cu vânzări auto noi și second hand. Pentru fiecare autoturism care te interesează pe lângă descrierea tehnică a mașinii, găsești și o descriere specială a gradului de siguranță cu care este cotată aceasta.

Am căutat și noi și am vrut să vedem care sunt mașinile care au cele mai bune caracteristici de siguranță în 2021 și conform studiului publicat de celebra publicație britanică, Auto Express, care face clasamentul în funcție de satisfacția proprietarilor, iată care sunt autoturismele din top 5.

1. Lexux NX

Noile modele sunt echipate cu Lexus Safety System+ care te va ajuta să menții direcția cu funcția de Asistență la Păstrarea Benzii de Rulare, să traversezi zonele aglomerate cu Cruise Control-ul Adaptiv și să eviți potențialele coliziuni cu alți participanți la trafic cu Sistemul Pre-Coliziune, ce poate frâna atunci cand este nevoie.

2. Nissan Juke

Noul Nissan JUKE a primit scorul maxim de cinci stele din partea Euro NCAP datorită robusteței și tehnologiei inovatoare în materie de siguranță și de prevenire a accidentelor. Testele și scorul obținut plasează noul model JUKE printre cele mai sigure vehicule din segmentul B-CROSS. Tehnologiile inovatoare Nissan Intelligent Mobility, precum Detectare bicicliști și pietoni sau Blind Spot Intervention, în premieră pe un model din segmentul B-CROSS, sunt recunoscute ca un plus de siguranță.

3. Volskwagen T-Roc

T-Roc este primul crossover din gama Volkswagen ce îmbină alura suverană, specifică SUV-urilor, cu agilitatea caracteristică modelelor compacte. T-Roc vă poate degreva de sarcini în multe situaţii, sistemele sale de asistenţă ajutând chiar la evitarea accidentelor. Funcţia standard Lane Assist, funcţia opţională de reglare automată a distanţei, asistentul opţional pentru ambuteiaje Traffic Jam Assist sau funcţia opţională Emergency Assist te vor ajuta nu numai în situații limită, dar aceste sisteme sporesc confortul şi la drumurile de zi cu zi.

4. Volvo XC40

Volvo Cars este de decenii întregi lider în ceea ce privește siguranța mașinilor. Sistemele inteligente te pot ajuta să detectezi și să eviți coliziunea cu alte autovehicule, pietoni sau bicicliști – la orice oră din zi sau din noapte. Sistemele te sprijină cu avertismente sonore, vizuale sau vibrații la nivelul frânei atunci când este necesar. Iar dacă o coliziune este iminentă sau dacă ești pe curs de coliziune cu un alt autovehicul într-o intersecție, mașina poate frâna automat. Funcția Lane Keeping Aid adaugă confort și siguranță condusului pe autostradă. Dacă ești pe punctul de a schimba banda fără a utiliza semnalizarea, mașina va fi încet redirecționată înapoi către banda corectă. Funcția Run-off road mitigation te ajută să eviți să părăsești drumul în mod accidental. Dacă te îndepărtezi de marcajul exterior al benzii, această funcție te ajută să revii pe drum. Dacă este necesar, această inovație Volvo destinată siguranței poate activa frânele pentru a te menține pe drum.

5. Audi Q3

În dotarea standard, Audi Q3 este echipat cu sistemul de siguranță Audi pre sense front ce are capacitatea de a detecta situațiile riscante în care sunt implicați pietonii, bicicliștii și alte vehicule, făcând uz de radar. Astfel, când este cazul, sistemul va avertiza șoferul prin alerte vizuale, acustice și tactile, iar dacă situația o cere, va iniția chiar frânarea de urgență. De asemenea, în dotarea standard, automobilul include asistentul pentru menținerea benzii de rulare. La manevrarea automobilului vă ajută, printre altele, asistentul pentru parcare, ce poate direcționa independent SUV-ul pe locurile de parcare și de pe locurile de parcare. Dumneavoastră trebuie doar să accelerați, să frânați și să schimbați treptele de viteză. Printre ajutoarele utile se mai numără și cele patru camere video pentru monitorizarea vecinătății mașinii, senzorii de ploaie și lumină și limitatorul de viteză.