brand

Topul celor mai ieftine mașini noi și vechi de pe piața automobilelor

Topul celor mai ieftine mașini noi și vechi de pe piața automobilelor

Dacă vrei să investești într-un nou automobil convenabil în anul ce urmează, ai putea începe să-ți faci temele de pe-acum și să te documentezi în legătură cu cele mai bune variante pe care le ai la dispoziție.

1. Hyundai i10 - probabil cea mai ieftină mașină nouă de pe piață

Modelul i10 al brandului corean Hyundai este un mini-autoturism, suficient de încăpător pentru patru persoane care își doresc să călătorească confortabil. În Europa, acest model de mașină poate fi cumpărat la prețuri începând de la aproximativ 8.500 de euro nou, iar rulat este bineînțeles, mult mai convenabil.

2. Dacia Logan - cea mai ieftină mașină românească

Dacia este un brand românesc cu vechime pe piața autohtonă, dar și cea de peste hotare. Începând cu anul 1999, Dacia a fost introdusă în grupul Renault, ocazie cu care a început să-și schimbe radical imaginea și să construiască automobile, mai fiabile, mai dotate și mai aspectuoase, dar încă ieftine, comparativ cu alte branduri cu caracteristici similare. Dacia Logan poate fi cumpărată nouă, la prețuri începând de la aproximativ 8.600 de euro și rămâne în continuare mașina preferată a românilor.

3. Toyota Aygo - tehnologie japoneză la preț de România

Toyota este unul din cele mai populare branduri de mașini din întreaga lume datorită fiabilității de care dă dovadă. În Asia mașinile Toyota pot fi văzute aproape pretutindeni, dar și în Europa, mai ales de când o mulțime de modele au început să fie fabricate sub licență și pe continentul nostru. Dintre toate mașinile acestui brand, Toyota Aygo este cea mai convenabilă, ea putând fi cumpărată nouă la un preț la fel de mic de la care pornește și Dacia Logan.

4. Dacia Sandero - o mașină compactă, arătoasă și… ieftină

Dacia Sandero este a doua cea mai ieftină mașină de la Dacia și a treia ca popularitate, după Dacia Logan și Dacia Duster. Acest model a fost lansat pe piață în anul 2007 și chiar dacă nu impresionează foarte mult în interior, cel puțin la capitolul exterior ne ia ochii, mai ales că poate fi cumpărată la prețuri începând de la doar 8.800 de euro.

5. Renault Clio - o mașină compactă cu o imagine chic

Prima variantă a modelului Clio de la Renault a fost lansată în anul 1990, motiv pentru care, la ora actuală, această mașină a ajuns una din cele mai cunoscute, dar și bine vândute mașini din Europa. Prețul de pornire al unui Renault Clio începe de la aproximativ 12.400 de euro, dar dacă profiți de reducerile de sezon și de celebrul program rabla, îți poți cumpăra o astfel mașină, nouă, chiar și cu un preț începând de la aproximativ 9.600 de euro.

6. Lada Vesta Sedan - o mașină care îți schimbă imaginea despre Lad

Când spui Lada, cu siguranță te gândești la o mașină pătrățoasă, fără niciun fel de dotări, un fel de caroserie greoaie pe patru roți, care are ca unic scop deplasarea dintr-un punct în altul. Dar cu modelul Lada Vesta Sedan producătorii Lada ne-au luat chiar și pe noi prin surprindere, datorită liniilor sale rafinat și aspectul care, cel puțin din punctul nostru de vedere este superior vehiculelor românești. Și unde mai pui că și prețul unei mașini Lada pornește tot sub pragul de 10.000 de euro?

7. Citroen C3 - o jucărie pentru băieții mari

Citroen C3 nu este cea mai serioasă mașină de pe piață, dar asta în cel mai bun sens posibil. Ea are un aspect oarecum jucăuș, care se datorează accesoriilor din plastic, montate pe ușile laterale, precum și dimensiunilor ei. Dar toate acestea o fac să fie un model interesant și atractiv, o adevărată jucărie perfect funcțională ca mașină pentru băieții mari, care își doresc un automobile de sub 10.000 de euro.

8. Fiat Tipo - design italienesc la un preț convenabil

Modelul Fiat Tipo a primit un facelift cândva prin anul 2015 și astfel s-a transformat într-o mașină care reflectă mai bine creativitatea italiană. Și chiar dacă are o imagine complet nouă și mai frumoasă, Fiat Tipo a rămas o mașină convenabilă, care, ca și toate celelalte mașini pe care le-am prezentat în acest articol, are un preț de pornire mai mic de 10.000 de euro.

Dacă te tentează vreuna din propunerile din această listă, caută pe platforma cauțimașină.ro, automobilul care se potrivește așteptărilor tale, nou sau rulat și programează o vizionare!