brand

Top 7 cele mai populare modele de mașini second hand în România

Top 7 cele mai populare modele de mașini second hand în România

Piața auto din România este dominată de cea a mașinilor second hand. Mulți dintre șoferii români se îndreaptă către alegerea unei mașini deja rulate din diverse motive: fie că vor să plătească un preț mai mic, fie că le place un model lansat cu câțiva ani în urmă, fie că vor să evite deprecierea unei mașini noi.

Deși pe piață sunt extrem de multe modele din care putem alege, se pare ca noi, românii, avem câteva preferințe clare în ceea ce privește cumpărarea de autoturisme. Nume ca ”Astra”, ”Golf” sau ”Passat” au devenit cuvinte atât de comune, încât toată lumea de la mic la mare știe că acestea se referă la modele de mașini.

Astăzi echipa cautimasina.ro s-a gândit să facă o listă cu cele mai populare mărci auto second hand pe care românii continuă să le cumpere și să le aprecieze, chiar dacă au fost lansate cu mulți ani în urmă.

1. Volkswagen Golf

Credem că este unul dintre cele mai populare modele și este întâlnit extrem de des pe drumurile României. Cu dimensiuni reduse, Golful este o mașină perfectă pentru oraș, dar are și multe atuu-uri de natură tehnică ce o fac excelentă și pe drumurile extra urbane. Este extrem de fiabilă, performanțele motorului sunt bune, este confortabilă, potrivită atât pentru cei singuri dar și pentru cupluri și cheltuielile de întreținere sunt mici.

2. Volkswagen Passat

Pentru cei care apreciază calitatea acestui brand, dar care își doresc o mașină mai spațioasă, Passatul este o alegere extrem de bună. Nu degeaba în multe familii din România există un astfel de model. Confortabilă, fiabilă, spațioasă și cu cheltuieli reduse de întreținere, modelul este unul dintre cele mai apreciate în țara noastră.

3. Skoda Octavia

Concurând cu Golful și Passatul, Skoda Octavia este o variantă la fel de apreciată. Spațioasă și la un buget rezonabil, Octavia și-a demonstrat de-a lungul timpului fiabilitatea. Portbagajul încăpător și confortul de la interior au făcut ca acest model să fie unul dintre cele mai prezente în familiile românilor.

4. BMW Seria 3

Este unul dintre modelele de vis ale fiecărui șofer român. Atractive, dinamice, sportive, cu materiale de înaltă calitate și performanțe tehnice impresionante, modelele Seria 3 sunt apreciate și achiziționate de către români. Opțiunile de la interior, caracteristicile de siguranță și performanțele diverselor motorizări fac ca BMW Seria 3 să rămână un model greu de egalat.

5. BMW Seria 5

Pentru cei care sunt impresionați de marca bavareză BMW dar vor un model ceva mai spațios și mai elegant, Seria 5 este o alternativă extrem de bună. Echilibrul perfect între spațiu, confort și sportivitate, Seria 5 este o mașină premium ce poate fi achiziționată la un preț destul de decent pe piața second hand.

6. Audi A4

Audi A4 poate fi considerat rivalul direct pentru BMW Seria 3 și VW Passat. Audi a impresionat dintotdeauna prin liniile sale de design executate perfect, fiind o combinație interesantă între eleganță și sportivitate. Perfomanța și adaptabilitatea sunt de asemenea calități care fac ca Audi A4 să fie unul dintre cele mai cumpărate autoturisme din segmentul second hand.

7. Audi A6

Există un rival puternic și pentru BMW Seria 5. Este vorba de A6, o limuzină pe cât de elegantă, pe atât de sportivă. Performanța, dotările dar și versatilitatea sunt aspecte ce fac diferența între A6 și oricare alt autoturism de pe piața second hand.