brand

Top 5 mașini noi vândute în România 2021

Top 5 mașini noi vândute în România 2021

Anul 2021 nu a fost unul prea grozav nici pentru piața auto din România. Față de anii precedenți, înmatriculările de mașini, fie ele noi sau second hand, au înregistrat scăderi și pare că lucrurile vor fi la fel și pentru ultimele luni din an.

Echipa CautiMasina.ro a fost curioasă să vadă însă ce tip de mașini noi au preferat românii în primele nouă luni ale acestui an.

Astfel am consultat raportul ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România) și am aflat următoarele date:

  • Înmatriculările pentru autoturisme noi în țara noastră au scăzut cu -17.8% în luna septembrie 2021 față de aceeași lună a anului precedent
  • În septembrie 2021 au fost înmatriculate 8.942 de mașini noi
  • În perioada ianuarie-septembrie 2021 nivelul înmatriculărilor de autoturisme noi în Romania a atins nivelul de 88.262 unități

În ceea ce privește mărcile favorite, iată care este top 5 mașini noi înmatriculate în perioada ianuarie-septembrie 2021 în țara noastră:

1. Dacia - 23.770 unități

Marca națională este prima din clasament. Anul acesta a prezentat cea de-a treia generație a modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway și și-a încântat fanii cu câteva schimbări. Noile modele oferă, pe lângă design-ul complet nou, un plus de modernitate, de echipamente și de polivalență, fără a uita spiritul și atributele de fiabilitate ale modelelor precedente. Disponibile la un preț la fel de imbatabil, noile modele Dacia reprezintă un răspuns adecvat pentru așteptările unei categorii tot mai numeroase de clienți, pentru care achiziția unei mașini se înscrie într-o tendință de abordare rațională a opțiunilor de consum pe termen lung.

Dacia a impresionat și prin lansarea unui autoturism de oraș 100% electric care dispune pe lângă un stil dinamic și de toate calitățile specifice mărcii, având un plus de fiabilitate în utilizarea zilnică.

2. Toyota - 6.642 unități

Toyota Aygo, Yaris, Corolla, CH-R, Prius, RAV4 sau Land Cruiser sunt printre modele preferate de români și le vedem destul de des pe drumurile patriei. Cu dimensiuni diferite de la mașini mici de oraș sau din contră mașini pentru întreaga familie, Toyota a impresionat dintotdeauna atât prin calitatea și modernismul liniile de design, cât și prin practicabilitate și noutățile din punct de vedere tehnologic și de reducere a emisiilor, o preocupare de top a inginerilor companiei.

3. Hyundai – 6.513 unități

Producătorul corean este prezent pe piața din România cu modele diverse, cele mai plăcute dintre români fiind i10, i20, i30, Elentra, Kona sau Tucson. Fie că fac parte din categoria mașinilor de oraș, fie că se încadrează în cele SUV, modelele Hyundai își atrag fanii prin design, siguranță, conectivitate și eficiență. Mașinile Hyundai dispun de sisteme avansate de siguranță ți de conectivitate, de o gamă diversificată de motorizări, dar și de designuri mereu impunătoare și elegante.

4. Skoda – 6.489 unități

Unul dintre brandurile favorite ale românilor care aleg mașini de familie este cu siguranță Skoda. Modele ca Octavia sau Fabia sunt des întâlnite în România iar noile modele de SUV Kodiaq sau Kamiq se impun din ce în ce mai mult și ele. Cunoscută ca o marcă fiabilă, de calitate, confortabilă și cu un design frumos, Skoda este în continuare printre preferințele românilor.

5. Volkswagen – 6.229 unități

Nu putea lipsi din top nici marca germană Volkswagen. Golful și Passatul sunt aproape la fel de reprezentative ca modelele Dacia pentru piața auto din România. Pe drumurile României este aproape imposibil să nu vedem măcar câteva astfel de modele și asta nu întâmplător. Volkswagenul este recunoscut pentru calitatea motoarelor și a mașinilor pe care le produce, modele sale lăudându-se ani la rând cu fiabilitate și performanțe de top chiar și în cazul mașinilor care sunt second hand.