brand

Top 5 cele mai ieftine mașini noi pe care le poți cumpăra din România. Au prețuri sub 15.000 de euro

Top 5 cele mai ieftine mașini noi pe care le poți cumpăra din România. Au prețuri sub 15.000 de euro

Atunci când auzim de mașini noi abia ieșite de pe porțile fabricilor, ne gândim automat la un cost de achiziție mult mai mare față de cele second hand.

În ultimul timp însă, producătorii au venit cu variante competitive mai ales pentru mașinile din clasa mică și medie, care deși sunt noi au un preț pe care nu numai că ni-l putem permite dar este și mult mai mic în comparație cu alte modele chiar de pe piața de autoturisme deja rulate.

Așadar, dacă nu ai prea multe pretenții în ceea ce privește brandul sau ingineriile sofisticate, ci îți dorești o mașină nouă, funcțională și care să te ajute să te deplasezi ușor acolo unde ai nevoie, astăzi îți propunem un top 10 de mașini noi pe care le poți achiziționa din România la un buget pe care ți-l permiți.

1. Dacia Logan – 8.850 euro

Primul din top este modelul autohton produs de fabrica de la Mioveni, Logan. Fără să exceleze neapărat la capitolul design, Loganul are capacități destul de bune și un raport calitate-preț rezonabil. Noul Logan are un design complet actualizat. Partea din față restilizată și silueta robustă sunt evidențiate de farurile de zi cu LED, noua semnatură luminoasă în formă de Y. Sedanul dispune de echipamente practice, un portbagaj modulabil și unul dintre cele mai spațioase habitacluri pentru clasa din care face parte.

Cea mai ieftină variantă, Dacia Logan Access, pornește de la 8.850 euro pentru motorul pe benzină SCe 65 și cutie manuală.

2. Dacia Sandero – 9.050 euro

Cu o siluetă robustă și o parte față redesenată, evidențiată de semnătura luminoasă în formă de Y și de farurile de zi cu LED, noul Sandero se remarcă prin designul complet revizuit. Cu unul dinte cele mai spațioase interioare pentru clasa din care face parte, un portbagaj și spații de depozitare generoase, se adaptează stilului tău de viață, astfel încât călătoriile să fie mult mai plăcute.

Varianta Dacia Sandero Acces pornește de la 9.050 euro și are motorizatea Sce 65, benzină, cutie manuală.

3. Toyota Aygo – 9.320 euro

Dacă îți dorești o mașină de oraș, ușor de manevrat, ușor de parcat, agilă, însă foarte eficientă, Toyota Aygo este modelul perfect. Cu un aspect extraordinar, un design îndrăzneț și modern, Aygo include și o serie de caracteristici inteligente de siguranță și securitate cu sistemul Toyota Safety Sense.

Versiunea de motorizare 1 l benzină are un preț ce pornește de la 9.320 euro+TVA.

4. Hyundai i10 – 13.816 euro

Cu un design dinamic și expresiv, noul Hyundai i10 evidențiază contrastul dintre suprafețele fluide și liniile ferme ale caroseriei. Hyundai i10 este și lider în segmentul său în privința spațiului și confortului interior. De asemenea, pachetul Hyundai Smart Sense integrează cele mai eficiente sisteme de siguranță: asistență la coliziune frontală, asistență pentru faza lungă, asistență la menținerea benzii de rulare, sistem de atenționare a conducătorului auto.

Echiparea Hyundai i10 Comfort+ cu un motor de 1 și 67 CP are un preț de pornire de la 13.816 euro.

5. Toyota Yaris - 14.716 euro

Noul Yaris trăiește clipa prin intermediul unui design plin de expresivitate care transmite pasiunea pentru viață și iubirea față de mișcare. Îndrăzneață și unică, postura sa complexă, dar compactă, îmbrățișează șoseaua cu o încredere care scoate în evidență natura sa agilă și dinamică. De la sisteme de propulsie hibride line și eficiente la sisteme de siguranță și funcții digitale conectate, Yaris este dotată cu o tehnologie inovatoare.

Are un preț de pornire de la 14.716 euro.