brand

Top 5 mașini plug-in hybrid

Top 5 mașini plug-in hybrid

Este clar că piața automobilelor așa cum o știam până acum este în plină schimbare. Motoarele clasice sunt înlocuite treptat cu cele electrice sau hibride, producătorii având în portofoliul lor numeroase mașini ce beneficiază de astfel de sisteme de propulsie.

Așadar, dacă vrei să protejezi mediul, să obții un consum mai mic, să beneficiezi de confortul de a conduce un astfel de autoturism sau să profiți de taxele mult mai mici, ai la dispoziție multe opțiuni, fie că îți dorești o mașină mică de oraș, o berlină pentru întreaga familie sau un SUV.

Astăzi echipa cautimasina.ro îți va prezenta un top 5 mașini plug-in hybrid ce se vor deveni extrem de utile atât pentru condusul în oraș cât și înafara acestuia.

Mașinile plug-in hybrid folosesc pentru propulsie două motoare, unul electric și unul termic. Sistemul hybrid plug-in este asemănător cu cel al mașinilor full hibrid, doar că dispune și de posibilitatea de a încărca bateria de la priză. Aceste autoturisme pot rula în modul 100% electric și pot fi reîncărcate atât la o priză convențională (casnică) cât și la stațiile de reîncărcare pentru mașini electrice. Bateria se poate încărca și prin frânare regenerativă iar atunci când nu este suficientă energie pentru a acționa motorul electric, propulsorul termic preia toată sarcina.

1. Mercedes C 300 e

Mercedes a montat pe acest model o baterie de 25,4 kWh care îi oferă lui C 300 e o autonomie oficială EV de peste 96 km, suficientă de altfel pentru drumurile zilnice din oraș dar și pentru o porțiune bună din drumurile extra urbane. Motorul electric este asociat cu un motor pe benzină de 2,0 litri cu patru cilindri, care oferă 201 CP, pentru un total combinat de 308 CP. Este de asemenea destul de rapid, ajungând de la 0 la 62 mph în 6,1 secunde.

Preț de pornire: 52.000 euro.

2. Skoda Octavia iV

Beneficiind de mult mai mult spațiu față de rivalii din clasa sa, acest model de Skoda Octavia este primul din această generație. Are montat un motor turbo pe benzină de 1,4 litri și un mic motor electric care produc împreună 201 CP și 350 Nm de cuplu și o autonomie de aproximativ 55 km.

Preț de pornire: 33.800 euro

3. Renault Captur E-Tech PHEV

Unul dintre cele mai atractive SUV-uri de dimensiuni mici, Renault Captur E-Tech Plug-in este alimentat de un motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice, alimentate de o baterie de 9,8 kWh ce dau o putere combinată de 158 CP. Testele oficiale au arătat că poate rula până la 49.8 km fără să intervină motorul pe benzină.

Preț de pornire: 37.000 euro

4. BMW X5 xDrive45e

Bineînțeles că BMW X5 este unul dintre cele mai renumite, dorite și performante SUV-uri existente pe piață. Modelul plug-in hybrid xDrive45e are o baterie de 24 kWh și motorul electric sunt bine integrate cu motorul pe benzină cu șase cilindri turbo de 3,0 litri. Autonomia este de aprox 87 km.

Preț de pornire: 84.700 euro

5. Volvo XC60 Recharge

XC60 folosește o baterie de 11,6 kWh și are o viteză de încărcare de 3 ore și 15 minute la 3,7 kW. Aceasta alimentează un motor electric care antrenează roțile din spate, în timp ce motorul pe benzină le antrenează pe cele din față.

Preț de pornire: 63.200 euro