brand

Top 5 modele de mașini cumpărate de români în primele 11 luni ale anului 2021

Top 5 modele de mașini cumpărate de români în primele 11 luni ale anului 2021

Conform datelor și analizelor furnizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme, în perioada ianuarie – noiembrie 2021 au fost înmatriculate 108.100 de autoturisme în țara noastră, cu 1% în scădere față de perioada similară din 2020.

Am fost curioși să vedem ce modele de mașini au preferat românii în aceste 11 luni ale anului 2021 și îți listăm un top 5 mai jos.

Poți să le găsești pe toate pe platforma noastră CautiMasina.ro cu o simplă căutare și te poți decide foarte ușor datorită descrierilor ample pe care ți le punem la dispoziție care model ar fi potrivit pentru tine.

Iată ce variante de autoturisme se clasează în top 5 preferințe de achiziție a șoferilor români în perioada ian-nov 2021:

Dacia Logan – 11.993 unități

Sedanul spațios potrivit pentru orice familie, este modelul care este în fruntea clasamentului de mărci de autoturisme cumpărate de români. Deși nu excelează neapărat la partea de design, are un raport calitate-preț potrivit pentru ceea ce oferă: o mașină destul de spațioasă, cu dotări de confort minime, cu un consum moderat și care nu are nevoie de prea multe cheltuieli de întreținere. Un model din 2021 pleacă de la 8.850 euro.

Dacia Duster – 8.274 unități

Următorul în clasament este Dusterul. Crossoverul ”made in Romania” a fost la mare căutare în acest an. Pentru cei care preferă o gardă mai înaltă la sol, opțiuni superioare clasicului Logan și un confort sporit, Dusterul a reprezentat varianta potrivită pentru achiziție. Acest fapt se datorează și pentru că este cea mai ieftină variantă de crossover ce poate fi cumpărată, un model nou, varianta 2021, având un preț de pornire de la 14.400 euro.

Dacia Sandero – 7.397 unități

Și pe locul 3 din clasamentul celor mai vândute mărci în primele 11 luni ale anului 2021 se află tot un model de la Dacia: Sandero. Pentru cei care preferă o mașină de oraș, destul de încăpătoare astfel încât să fie potrivită și pentru familii, dar care are un design ceva mai reușit decât Loganul, Sandero este o alternativă excelentă. Mai mult, noul Sandero Stepway concurează chiar cu fratele lui mai mare, Duster, la capitolul gardă la sol înaltă, interior spațios și funcțional și confort deplin în timpul condusului datorită opțiunilor avute. Un model din 2021, varianta neîmbunătățită, are un preț de 13.050 euro.

Ford Puma – 2.972 unități

Pe locul 4 se află un model produs tot în România: Ford Puma. Acest model dispune de o serie de funcții inovatoare, concepute pentru a îmbunătăți plăcerea de a conduce. Profilurile de conducere selectabile și Ford Co-Pilot360, un set impresionant de tehnologii de asistență acționează sinergic pentru a ajuta la gestionarea accelerării, frânării și chiar a direcției. Ford Puma oferă o gamă de opțiuni noi și avansate EcoBoost Hybrid. Oferă economie de combustibil impresionantă și emisii de CO2 semnificativ mai mici decat alte motoare non-hibride și toate fără compromisuri la o performanță remarcabilă. Un model din 2021 costă începând cu 22.250 euro.

Renault Clio – 2.618 unități

Pe locul 5 este prezent Clio produs de cei de la Renault. La fel de confortabil în oraș, ca și la drum lung, acest model extraordinar de clasă mică a intrat și în preferințele șoferilor români. Cu linii fluide, profil dinamic, aripi sculptate și noul sistem de iluminare full LED, Clio te captivează cu stilul său de la prima vedere. Din punct de vedere calitate-preț raportul este unul potrivit. Noul model din 2021 are prețuri de pornire de la 12.980 euro.