brand

Top 3 cele mai confortabile mașini în 2021

Top 3 cele mai confortabile mașini în 2021

Pentru șoferii care au nevoie de o mașină ce o folosesc destul de mult în fiecare zi, pe lângă fiabilitate și consum eficient este foarte important și confortul.

Comoditatea scaunelor, ușurința cu care se conduce mașina, vizibilitatea, posibilitatea de a folosi opțiunile cât mai simplu cât și designul interiorului sunt criterii importante pentru achiziția unei mașini noi sau second hand.

Top 3 cele mai confortabile mașini noi în 2021 conform studiului făcut de renumita publicație britanică Auto Express sunt cele mai jos.

Criteriile luate în considerare au fost: design interior, calitatea finisajului interior și a materialelor, confortul scaunului din față, vizibilitate completă de pe scaunul șoferului, spațiu pentru picioare pe scaunul din spate, dotări.

1. Lexus NX – de la 56.345 euro

Cei de la Lexus și-au setat misiunea de a crea o experiență rafinată în ceea ce privește condusul. De la sisteme de siguranță inteligente până la dotari interioare intuitive, fiecare Lexus pleacă din fabrică cu o sumedenie de echipamente esențiale chiar în varianta standard.

Cockpit-ul NX este mai rafinat ca niciodată și încă de la prima vedere iese în evidență ecranul de 10.3'' Lexus Premium Navigation, în timp ce finisajele executate perfect augmentează experiența la volan.

Printre dotările principale ale noilor modele se numără:

  • Volanul estetic, îmbrăcat în piele ce beneficiază de comenzi integrate prin care sunt gestionate sistemele audio, telefonul, ecranul multi-informativ, sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare și tempomatul adaptativ. Pentru un plus de confort în anotimpul rece, la modelele din echipările superioare, volanul poate fi încălzit. Funcția de încălzire a volanului este activată prin apăsarea unui comutator, aceasta fiind ulterior oprită automat după un interval prestabilit.
  • Sistemul S-Flow controlează inteligent climatul habitaclului în funcție de condițiile ambientale, asigurând un confort deosebit și o bună eficiență energetică.
  • La fel de ușor de folosit ca o tabletă sau smartphone, touch pad-ul intuitiv permite ocupanților locurilor față să interacționeze cu ecranul central cu diagonală de 10.3”.

2. Mazda CX-5 – de la 23.990 euro

Mazda CX-5 2021 combină cele mai noi tehnologii dedicate performanței rutiere receptive cu designul interior spațios și sistemul de infotainment. Cel mai recent model oferă o experiență de condus avansată, menținând în același timp toți pasagerii în siguranță și confort în orice moment. Mazda CX-5 include o gamă largă de caracteristici standard, de la sistemul avansat pentru monitorizarea unghiului mort al oglinzilor până la faruri cu LED și detectare AEB pentru pietoni pe timp de noapte.

Iată prin ce dotări ce se evidențiază noul model:

  • asistență pentru tracțiune off-road: cu un cuplu mare pentru teren accidentat, sistemul 4x4 inteligent al Mazda previne derapajele trimițând cuplul potrivit la locul potrivit în momentul oportun.
  • volum încărcare: cu un volum al portbagajului de până la 1.620 de litri, spațiul pentru transportarea bagajelor întregii famili nu va fi o problemă.
  • Mazda Connect: ecranul tactil de 10,25” și centrul de comandă multimedia permit conectarea la radioul DAB, la rețelele sociale sau să accesezi mesaje text, toate datorită celei de-a 7-a generații a Mazda Connect.

3. Kia Rio - de la 13.343 euro

În interior vei gasi suficient spațiu pentru tine și pentru cei dragi iar volanul din piele și pedalele din aluminiu reamintesc pur și simplu că placerea de a conduce este în prim plan.

Cele mai interesante dotări pentru noul model sunt:

  • Sistem avertizare depășire linie continuă: LDWS utilizează o cameră montată în partea superioară a parbrizului pentru a monitoriza liniile dintre benzi, avertizând în momentul în care vehiculul se apropie de una dintre linii în condițiile în care semnalul de schimbare a direcției nu a fost activat.
  • Sistem de frânare autonomă de urgență: folosind un radar și informațiile furnizate de o cameră, sistemul de frânare autonomă de urgență activează frânele când detectează orice risc de coliziune. Dacă distanța dintre Kia Rio și vehiculul din față sau pietoni este prea mică, sistemul va aplica automat frânele. Dacă viteza de deplasare este între 8-80 kmh, vehiculul se va opri complet.
  • Sistem de navigație cu display de 8.0”: Sistemul de navigație multi-lingvistic include un display HD TFT-LCD de 8’' și o cameră pentru marșarier. (Dotare opțională valabilă doar pentru anumite versiuni).
  • Ai toate informațiile la îndemână: Este timpul să folosești smartphone-ul tău într-un mod mai inteligent. Cu Apple CarPlay sau Android Auto, tot ce ai în telefon se afișează pe display-ul de 8.0” din noul Kia Rio: hărți, apeluri, texte, aplicații etc.