brand

(P) 5 echipamente de care ai nevoie dacă vrei să deschizi un atelier auto

5 echipamente de care ai nevoie dacă vrei să deschizi un atelier auto

Vrei să-ți deschizi un atelier auto? Ține cont de investiția pe care o presupune achiziționarea de echipamente. Dar și de alegerea locației potrivite pentru ca afacerea ta să fie una de succes.

Datorită activității pe care o vei desfășura vei avea nevoie de multe echipamente ateliere auto. Alegerea celor potrivite îți va da posibilitatea să rezolvi toate defecțiunile cu care mașinile se confruntă zilnic.

În ultimii ani, au apărut echipamente din ce în ce mai performante, care facilitează desfășurarea activităților din atelier. De exemplu, echipamentele de ridicare sunt (aproape) esențiale în atelier, deoarece mașinile moderne depind din ce în ce mai mult de folosirea lor în vederea depistării defecțiunii existente.

Iată ce echipamente sunt necesare într-un atelier auto pentru desfășurarea corespunzătoare a activității zilnice:

Dulapuri de scule

Într-un atelier auto trebuie să existe un volum mare de scule și piese pentru a putea repara vehicule de toate tipurile.

Achiziționarea unor dulapuri de scule îți va permite să ai la îndemână sculele necesare pentru efectuarea reparațiilor. În plus, la sfârșitul zilei vei avea unde să le depozitezi. Astfel, atelierul va fi bine organizat. Și vei ști unde să cauți sculele atunci când îți vor trebui.

În prezent, în magazinele de specialitate, există o gamă variată de astfel de dulapuri. Poți alege un dulap mobil prevăzut cu 6 sau 7 sertare. Fie un dulap cu 20 de compartimente. Alegerea depinde de ceea ce crezi că ai nevoie pentru atelierul tău. Reține că organizarea corespunzătoare este una dintre cheile unei afaceri de succes.

Echipamente de diagnoză

Diagnoza a devenit piatra de temelie a atelierelor auto de astăzi.

Progresul constant și modernizarea vehiculelor face esențială dotarea atelierelor auto cu echipamente de diagnoză care să permită conectarea la unitatea de control a vehiculului pentru a identifica defecțiunile existente. Astfel, le vei putea repara mult mai rapid.

Prin urmare, îți recomandăm să-ți dotezi atelierul cu un tester diagnoză care îți permite acces rapid la orice informație necesară. Acesta face parte dintre acele scule de mână ce nu trebuie să lipsească din atelier.

Cheie de impact

Cheia de impact (pistolul pneumatic) este un instrument utilizat pentru strângerea sau slăbirea elementelor de fixare, cum ar fi piulițele sau șuruburile mari.

În principal există două tipuri de chei cu impact utile într-un atelier auto: chei de impact pneumatice și chei de impact electrice.

Cheile pneumatice fac parte din categoria sculelor cu aer comprimat. Folosesc aerul comprimat pentru a genera forța necesară executării unei lucrări de reparație.

Pe de altă parte, cheia de impact electrică folosește o baterie (sau un cablu) pentru a genera impactul. Aceasta din urmă este în general mai mare decât cea pneumatică. În plus, este mai versatilă.

Compresor

Compresorul este un alt element de bază care nu poate lipsi într-un atelier. Compresoarele sunt echipamente versatile, utilizate pentru o multitudine de sarcini executate în atelierul auto.

De la umflarea anvelopelor până la vopsirea caroseriei, compresorul va fi un echipament indispensabil pentru oferirea de servicii de calitate.

Elevatoare auto

Elevatoarele auto sunt echipamente obligatorii în atelierul auto. Se utilizează zilnic pentru aproape orice operațiune efectuată în atelier.

Nu există un număr fix de elevatoare auto necesare în atelier. Numărul va varia în funcție de nevoile atelierului. Dar și de numărul de mecanici pe care îi vei angaja și de tipul de servicii pe care le vei oferi.

Chiar și așa, existența în atelier a mai multor elevatoare îți va permite să efectuezi reparații într-un mod mai confortabil și, prin urmare, mai rapid. Un lucru pe care clienții îl vor aprecia foarte mult.

Pe piață există mai multe tipuri de elevatoare. Cele mai frecvente sunt elevatoarele cu 2 sau 4 coloane. Ambele tipuri au caracteristici similare, încă pot avea capacități de ridicare diferite. Cel cu 4 coloane poate avea o capacitate de ridicare de 5,5 tone. Cel cu 2 coloane poate ridica între 3,5 și 5 tone.

Cu toate acestea, dacă ceea ce vrei este să profiți la maximum de spațiul din atelier, elevatoarele foarfecă sunt cea mai bună opțiune. Acesta ocupă foarte puțin spațiu în atelier. Și, când nu mai ai nevoie, îl poți strânge și depozita într-un anumit loc din atelier.

Poți alege un elevator foarfecă electro-hidraulic îngropat sau unul de suprafața. Alegerea depinde de nevoile tale.

Acestea fiind zise, îți dorim mult succes în afaceri!