brand

Avantajele și dezavantajele cumpararii unei mașini second-hand

cautimasina

Vrei sa cumperi o masina second hand, dar nu ai mai achizitionat niciodata una și nu stii la ce sa te astepti? In acest articol iti prezentam cele mai importante avantaje și dezavantaje ale masinilor rulate astfel incat, la final, sa poti sa faci o alegere in cunostinta de cauza.

Avantajele cumpararii unei mașini rulate

Primul avantaj de care poti profita atunci când cumperi o masina second-hand este pretul mult mai mic deact cel al modelului nou. În ceea ce priveste masinile noi, indiferent de brand, este bine cunoscut faptul ca valoarea scade cu pana la 30% chiar din primul an - de aceea am și facut un top al masinilor cu cea mai mare devalorizare dupa 3 ani. Din acest motiv, chiar și o masina rulata pentru un singur an, cu toate ca este aproape noua, costa mai puțin decât una iesita proaspat din fabrica. Astfel, daca nu conteaza ca nu esti primul proprietar, de ce sa platesti atat de mult pentru o mașini ce este considerata cu noua doar pentru o perioada scurta de timp?

Tot la capitolul avantaje putem mentiona și faptul ca exista o oferta foarte mare de mașini rulate in Romania și prin intermediul nostru poti sa gasesti o multime de oferte auto pentru orice buzunar. Mai mult, daca vei cauta mașini prin intermediul nostru ai optiunea de a verifica pretul automobilului de care esti interesat, astfel comparand cu pretul mediu perceput pentru brandul și modelul respectiv. Astfel, daca ajungi observi ca vanzatorul unei mașini cere mai mult decât valoreaza cu adevarat aceasta, poti sa incepi o discutie de negociere cu sanse mari de reusita.

Dezavantajele cumpararii unei mașini rulate

Cel mai mare dezavantaj, din punct de vedere al multor cumparatori, este procesul de achizitionare al unei mașini rulate. De multe ori, vanzatorii de mașini second-hand incearca sa ascunda defectele pe care acestea le prezinta pentru a putea cere un pret cat mai mare. Este vorba despre masinile accidentate sau cu kilometrajul modificat ce transforma cumparearea unei mașini second-hand intr-o loterie. Dar acest lucru poate fi evitat foarte usor, doar folosind unele din pachetele oferite de noi.

Sunt doua pachetele disponibile la noi pe site, unul "virtual" oferit de cei de la CarVertical și se bazeaza pe informatii din anunțuri anterioare și baze de date din mai multe tari. Acest pachet este ok daca vrei sa-ti faci o idee orientativa, insa cel de-al doilea pachet pe care noi il oferim, in parteneriat cu cei de la MasinaPotrivita, te scuteste de toate problemle ce pot aparea (de la acte dubioase, la daune ascunse și kilometraj modificat).

De ce sa folosesti CautiMasina.ro?

Dupa cum vedeti, sunt multe avantaje in cumpararea unei mașini second-hand, dar teama ca e posibil sa-ti "iei teapa" de mult ori impinge lumea in a lua o masina nou dar sub ce si-au dorit.

Insa, cumparare unei mașini rulate nu ar trebui sa fie asa de grea și de complicata, mai ales cand existam noi și cand poti sa vezi exact cat valoreaza masina și cand poti sa soliciti direct testare masinii gasit și sa fii 99.99% sigur ca ai faacut o alegere corecta.