brand

De ce să nu cumperi niciodată o mașină second hand prea ieftină pentru cât de bună pare?

cautimasina

În România sunt atât de multe website-uri și publicații scrise cu anunțuri cu mașini second hand accidentate sau avariate încât te-ai putea întreba ce ar putea fi în neregulă cu o mașină vândută ca o mașină second hand normală, dacă cele cu probleme au categoria lor specială? Dar în realitate, statisticile arată că în România, mai mult de jumătate din mașinile second hand de pe piață sunt mașini accidentate, chiar dacă vânzătorii lor nu menționează acest lucru.

Pentru a câștiga un profit cât mai mare, mulți samsari cumpără din străinătate mașini avariate la prețuri de nimic, investesc în ele câteva sute de euro pentru a le repara caroseria, făcându-le astfel să arate ca proaspăt ieșite din fabrică și apoi le vând la prețuri de 3 sau 4 ori mai mari decât prețul de cumpărare plus reparațiile. Iar dacă nu ar fi vorba despre siguranța în trafic, am putea spune că și aceasta este o afacere cinstită, pe care nu o putem contesta deoarece timpul investit în căutarea unor astfel de mașini precum și cel consumat cu reparațiile costă. Dar pentru că nicio mașină accidentată nu mai este în totalitate sigură, în calitate de cumpărător niciodată nu ar trebui să iei în considerare o astfel de investiție.

Cum să procedezi pentru a nu te păcăli niciodată cu o mașină second hand accidentată?

Nu numai în parcurile de mașini second hand, ci și pe străzile din România sunt mult prea multe mașini accidentate care pun în pericol viața șoferilor lor, dar și a celorlalți participanți la trafic. Mai mult, o bună parte din acestea sunt chiar daune totale care dacă nu ar fi existat vanitatea și dorința de câștig a unora dintre vânzători, ar fi trebuit radiate imediat după evenimentele neplăcute prin care au trecut. De aceea, singurele soluții prin care te poți feri de a fi păcălit și a cumpăra o mașină veche, accidentată sunt cunoașterea și prudența.

Pentru a te documenta, folosește o paltformă de tipul celei CautiMasina cu ajutorul căreia poți studia îndeaproape piața și ce are ea de oferit. CautiMasina este un agregator de anunțuri ce cuprinde toate anunțurile active la ora actuală din România, atât cu mașini noi, cât și vechi, precum și datele despre ele.

Pe CautiMasina poți căuta mașini de toate felurile în funcție de preț, anul de fabricație, model și multe alte caracteristici de interes. Astfel, poți să reduci semnificativ timpul căutărilor deoarece, comparând unul cu altul anunțurile care te interesează, poți în final să faci o selecție și să alegi doar ceea ce merită cu adevărat.

Un preț prea mic pentru o mașină bună ar trebui întotdeauna să-ți dea de gândit în legătură cu secretele pe care le ascunde mașina respectivă. Oricât de ieftină ar fi, nu vrei să te alegi în final cu o mașină deja avariată și de aceea, dacă găsești o mașină care ți se pare prea ieftină ca să fie bună, probabil că așa și este. Astfel, în momentul în care îți programezi o vizionare sau un test drive pentru o mașină second hand, asigură-te mai întâi că vei fi însoțit de cineva cu experiență în astfel de achiziții.

Există o mulțime de moduri în care poți verifica dacă o mașină second hand este sau nu o mașină avariată și reparată, dar dacă nu le cunoști și nici nu știi pe cineva care te poate ajuta, sfatul nostru este să renunți la achiziție.

Mașinile second hand sunt o investiție profitabilă dacă știi cum să le alegi, iar piața din România chiar are ce oferi la acest capitol. Dar selecția trebuie să se facă întotdeauna într-un mod responsabil.

În concluzie, investiția într-o mașină second hand este o decizie care implică și oarecare riscuri. Iar siguranța la volan este un lucru foarte important pe care nimeni nu îl poate trece cu vederea.

De aceea, cu toate că încurajăm investiția în mașini vechi, în aceeași măsură încurajăm și documentarea și cercetarea istoricului mașinilor de interes.