Este din ce in ce mai greu sa fii samsar

cautimasina

Pentru ca stam tot timpul pe net si cautam masini, am observat un nou trend pe cele mai importante site-uri de anunturi auto, si anume, aparitia informatiei despre pretul mediu pentru o masina anume, lucru care nu prea credem ca ii incanta prea mult pe samsari.

Fiecare site are o strategie diferita, unii iti spun pretul mediu, alti iti spun un interval al pretului mediu, iar cea de-a treia categorie iti ofera doar o analiza a pretului masinii curente fara a da si un pret mediu. Ce inseamna asta pentru samsari, este foarte simplu, utilizatorii pot acum vedea cam unde se situeaza pretul masinii gasite si isi pot pune intrebari daca ceva pare dubios. Un exemplu bun ar fi o masina care are kilometri "putini" dar are un pret mic fata de medie si cu dotari foarte multe (paote chiar de la o batranica din Germania).

Prima data am observat acest feature pe autouncle.ro, ce ofera o analiza a pretului si un pret recomandat, insa nu ofera si valoarea pretului mediu pentru o masina asemanatoare

Dupa, fara sa ne laudam, am inceput noi sa oferim informatii legate de pretul mediu al unei masini asemanatoare si, mai noi, am inceput sa oferim si pretul recomandat (care este diferit de cel mediu si care i-a in considerare si pretul mediu). Pentru a calcula pretul mediu, masinile pe care noi le luam in considerare au, printre altele, si:

  • acelasi producator
  • acelasi model
  • acelasi an de fabricatie
  • acelasi tip de combustibil
  • acelasi tip de transmisie
  • aceeasi capacitate cilindrica
  • acelasi numar de cai putere (daca informtia este data de catre vanzator)

In ultima si site-uri mai mari precum autovit si publi24.ro au inceput sa ofere informatii legate de pretul mediu. Autovit-ul ofera un interval pentru pretul mediu iar Publi24 doar ofera o analiza de pret (cum se situeaza fata de medie).

Totusi, chiar daca este un pas important in combaterea masinilor "perfecte" din afara, noi consideram ca doar pretul mediu nu este de ajuns asa ca noi oferim si rulajul mediu pentru a putea vedea exact relatia dintre pret si kilometraj.

Daca vrei sa te asiguri ca pretul este unul corect si avantajos pentru masina gasita, poti oricand sa folosesti serviciul nostru gratuit de evaluat masina.