brand

Crossovere ”made in România”: cele mai bune oferte din piață

Crossovere ”made in România”: cele mai bune oferte din piață

Crossoverele au devenit de interes și pentru șoferii din România destul de mult în ultimul timp. Garda la sol mai ridicată, confortul, siguranța dar și consumul mai mic, cheltuielile de întreținere mai scăzute și prețul de achiziție mult mai favorabil decât în cazul unui SUV clasic sunt aspecte ce au făcut ca mulți șoferi români să se îndrepte către o astfel de achiziție.

Unde mai pui că unele dintre cele mai convenabile crossovere sunt produse chiar în țara noastră de către Dacia Renault.

Așadar, dacă și tu vrei să cumperi un crossover, astăzi te invităm să descoperi două modele pe care ar trebui să le iei în considerare.

Dacia Duster

Noul Duster, robust și versatil, își consolidează poziția de mașină perfectă pentru familie și rămâne partenerul ideal în orice aventură, fie că este una urbană sau extra urbană. Grila frontală redesenată îi adaugă un plus de personalitate. Blocurile optice integrează lumini de zi în formă de „Y”, cu tehnologie LED* atât pentru față, cât și pentru spate, pentru mai multă eficiență și siguranță la drum. Sistemele multimedia permit funcții integrate: telefon, radio, navigație GPS, sistem îmbunătățit de monitorizare a tracțiunii integrale (pentru varianta 4X4).

Motorizări:

  • Benzină TCe 90: Cea mai nouă generație a motorizării turbo cu 3 cilindri de 90 CP asigură o experiență mai ecologică și rafinată la volan. Este disponibilă în configurație cu tracțiune față și cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
  • Benzină Tce 130: Cu un cuplu de 240 Nm, această motorizare turbo cu 4 cilindri de 130 CP se remarcă printr-un consum redus de combustibil și o experiență plăcută și dinamică la volan. Este disponibilă în configurație cu tracțiune față și este cuplată la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
  • EGO-G 100: Noul Duster este disponibil cu motorizarea Dacia cu alimentare dublă, benzină și GPL cu turbocompresor și 100 CP.
  • Diesel dCi 115: Cuplată la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, această motorizare turbo cu 4 cilindri este disponibilă în variantele cu tracțiune față sau integrală (pentru varianta 4X4).

Cea mai ieftină variantă, Essential, pornește de la 14.200 euro.

Dacia Sandero Stepway

Profil impresionant, linii orizontale fluide, o nouă semnătură luminoasă LED în formă de Y și gardă la sol înălțată... Noul Sandero Stepway se remarcă printr-un design complet revizuit, afișând un stil de veritabil crossover. De asemenea, te bucuri de un interior funcțional și spațios și poți porni la drum într-un confort deplin. Ambianța sobră se îmbină cu tehnologia de care ai nevoie: conectivitate practică și modernă controlată de un ecran tactil de 8” prin intermediul căruia poți accesa și aplicațiile preferate prin smartphone replication. Comenzile plasate la îndemână permit folosirea extrem de facilă a tuturor funcțiilor. Practic și confortabil în același timp, interiorul dezvăluie finisajele cromate, tapițeria cu cusături portocalii, frâna de parcare asistată electric plasată pe consolă, cotiera și spațiul de depozitare.

Motorizări:

  • Benzină TCe 90: cuplat la o cutie de viteze manuală, acest motor turbo cu 3 cilindri, de 90 CP, de ultimă generație, este mai ecologic și se remarcă prin răspuns și elasticitate incredibile. Datorită distribuției pe lanț, poți face economii suplimentare și reduce bugetul zilnic de întreținere.
  • Benzină TCe 90 CVT: Echipat cu noua generație de cutie de viteze automată CVT, acest motor turbo, cu 3 cilindri, de 90 CP asigură o pornire lină de pe loc, elasticitate la accelerare și schimbări ale treptelor de viteză fără întreruperi în transmiterea forței de tracțiune.
  • GPL ECO-G 100: Noul Sandero Stepway este acum disponibil cu motorizarea Dacia cu alimentare dublă, benzină și GPL: ECO-G. Montată din fabrică, instalația este sigură și eficientă. ECO-G oferă o alternativă mai ecologică și mai curată. Cu această soluție poți reduce costurile cu combustibilul și în același timp emisiile de CO2.

Cea mai ieftină variantă, Essential, motorizare benzină TCe90 pornește de la 12.700 euro.