brand

6 mașini italiene concept car care ne-am dori să devină realitate

Știai că înaintea fiecărei splendide mașini italiene produse vreodată au fost create nenumărate concept cars, unele dintre ele atât de performante încât e și păcat că nu au fost transformate niciodată în mașini de linie? Noi, echipa cauțimașină.ro, am întocmit chiar și un top al celor mai spectaculoase mașini concept pe care ne-am fi dorit să le conducem în orașe și pe autostrăzi dacă am fi avut ocazia.

6 mașini italiene concept car care ne-am dori să devină realitate

1. Lancia Stratos Zero

Revoluționarul concept Lancia Stratos Zero a debutat în anul 1970. Conceput de renumitul Marcello Gandini, Lancia Stratos Zero a fost una dintre primele capodopere în formă de pană care a influențat designul mașinilor sport din perioada anilor '70 - '80.

Conceptul Stratos Zero avea un motor Fulvia V4 de 1,6 litri, dar mulți sperau ca Lancia să fi folosit un motor mai puternic dacă Stratos Zero ar fi ajuns pe linia de producție. Stratos Zero a stat bine merci în Muzeul Bertone până în urmă cu un deceniu, când cineva l-a cumpărat cu 1 milion de dolari.

6 mașini italiene concept car care ne-am dori să devină realitate

2. Maserati Birdcage 75th

La mijlocul anilor 2000, Maserati avea nevoie de un nou concept car nou să aducă un omagiu mașinilor sale de curse ușoare, produse în anii 1950, în timp ce compania de design Pininfarina avea nevoie de o modalitate de a sărbători cea de-a 75-a aniversare. Așa că cele două companii și-au unit forțele și au construit Maserati Birdcage 75th Concept.

Birdcage 75th s-a numărat printre vedetele Salonului Auto de la Geneva din 2005, în mare parte datorită designului său futurist, care prezenta un baldachin din Perspex care se ridica complet pentru a oferi șoferilor acces.

6 mașini italiene concept car care ne-am dori să devină realitate

3. Ferrari 512 S Modulo din 1970

La sfârșitul anilor ’60, Ferrari a vrut să construiască un concept car pentru a-l expune la Salonul Auto de la Geneva, în 1970. Dar, în loc să construiască unul de la zero, au luat un Ferrari 512 S, au scos toate componentele mecanice din el și l-au dat mai departe companiei Pininfarina pentru a construi o mașină remarcabilă.

Rezultatul a fost concept car-ul Ferrari 512 S Modulo, al cărui profil era poziționat extrem de jos, caroseria era în formă de pană, roțile erau parțial acoperite și acoperișul de sticlă, în stil baldachin, a uimit pe toată lumea. 512 S Modulo a rămas în posesia companiei Pininfarina până în anul 2014, când l-au vândut pasionatului de automobile James Glickenhaus.

6 mașini italiene concept car care ne-am dori să devină realitate

4. Lamborghini Estoque

Ori de câte ori menționează cineva numele „Lamborghini”, majoritatea celor din jur se gândesc imediat la o supermașină nebună și rapidă, neapărat în formă de pană, cu un motor V12 monstruos sub capotă. Cu toate acestea, în anii 2000, Lamborghini a decis să iasă din tipare prin construirea unui concept car tip sedan, cu patru uși, cunoscut sub numele de Estoque.

Estoque arăta practic ca versiunea cu patru uși a lui Murcielago și era echipat cu un motor V10 de 5,2 litri, montat în față, pe care îl împărțea frățește cu Gallardo. Estoque nu a ajuns niciodată în producție, dar a contribuit masiv la dezvoltarea lui Urus, cu patru uși, creat de Lamborghini un deceniu mai târziu.

6 mașini italiene concept car care ne-am dori să devină realitate

5. Lamborghini Terzo Millennio

Ce faci când vrei să demonstrezi că ești cel mai avansat producător auto din punct de vedere tehnologic? Ei bine, închei un parteneriat de mai multe milioane de dolari cu genii de la faimosul Institut de Tehnologie din Massachusetts care să te ajute să construiești una dintre cele mai futuriste mașini concept realizate vreodată.

Exact asta a făcut Lamborghini acum câțiva ani, iar rezultatul a fost superbul concept Terzo Millennio. Terzo Millennio arată exact așa cum ne imaginăm că ar arăta mașinile Lamborghini într-un viitor când toate automobilele vor fi electrice și ceea ce ne place în mod deosebit la el sunt roțile sale strălucitoare.

6 mașini italiene concept car care ne-am dori să devină realitate

6. Maserati Boomerang

Maserati s-a distrat de minune la începutul anilor '70 cu mașinile sale sport în formă de pană, precum Bora și Merak. Boomerang-ul este încă un model Maserati din anii '70 care părea să aibă un viitor strălucit, dar spre deosebire de Bora și Merak, a fost creat în mod intenționat ca o mașină concept unică, care să participe la spectacole și nu neapărat să ajungă mașină produsă în linie.

Boomerang a fost proiectat de Giorgetto Giugiaro și avea o formă de pană cu unghiuri ascuțite care au influențat mult designul mașinilor din următorul deceniu. Ar fi fost și rapid dacă ajungea pe străzi, deoarece era propulsat de un motor V8 DOHC, de 4,7 litri, cu 320 CP.