brand

5 dintre cele mai scumpe mașini din lume

5 dintre cele mai scumpe mașini din lume

În ultimii zeci de ani mașina a devenit un bun pe care mulți dintre noi îl dețin și și-l permit. Producătorii au modele și oferte de prețuri pentru toate gusturile și buzunarele și în zilele noastre nu mai este chiar atât de greu să îți cumperi un autoturism.

Poți să îți dai seama de asta numai uitându-te pe străzi zi de zi sau accesând platforma noastră cautimasina.ro pentru a vedea autoturisme chiar pentru toate bugetele.

De exemplu...cea mai ieftină mașina pe care o poți găsi pe cautimasina.ro la momentul acesta este un Alfa Romeo 147 din 2002 care costă 1750 euro.

Există însă și o categorie de autoturisme extrem de scumpe care se fabrică în serie limitată și care sunt râvnite de mulți dintre bogații și colecționarii lumii. Mulți dintre aceștia plătesc în avans înainte ca mașinile să fie pe linia de asamblare și sunt dispuși să aștepte destul de mult timp până intră în posesia lor numai ca să fie siguri că le vor vedea curând în propriile garaje.

În materialul de astăzi te delectăm cu o listă cu 5 dintre cele mai scumpe mașini din lume și chiar dacă probabil majoritatea nu ni le vom permite vreodată, putem totuși să le admirăm.

Porsche 918 Spyder

Modelul este preferat în special de actori și muzicieni iar prețul este unul pe măsura lookului său, cam 900.000 euro.

De ce este atât de scump? Pentru că Porsche a lansat doar 918 astfel de exemplare.

În ceea ce privește caracteristicile, mașina se laudă cu un motor pe benzină, o cutie de viteze cu șapte trepte și are viteza maximă este de 320 km/h.

Hennessey Venom GT

Compania intenționează să facă doar 29 astfel de exemplare iar unul dintre ele aparține deja celebrului Steven Tyler, liderului trupei rock Aerosmith. Este ofical cea mai rapidă mașină din lume, ajungând de la 0–186 mph (0–300 km/h) în 13.63 secunde. Prețul este de aproximativ de 1.3 milioane euro.

SSC Tuatara

Titlul de cea mai rapidă mașină de serie din lume este deținut de SSC Tuatara, produsă de compania americană SSC North America (anterior Shelby SuperCars Inc.) care este specializată în producția de mașini sportive. Tuatara are un motor twin-turbo V8 de 5.9 litri ce produce 1750 cai putere. Prețul său de pornire este de 1.3 milioane de dolari.

Pagani Huayra Roadster BC

Unul dintre cele mai exclusiviste modele produse vreodată, Pagani Huayra Roadster BC îşi propune să reinventeze segmentul hyper-roadster, cu un stil sălbatic şi performanţe impresionante și este produs doar în 40 de exemplare. Motorul acestei mașini este unul V12 bi-turbo de 6,0 litri care produce 800 CP. Prețul este pe măsură: cam 3.000.000 euro.

Aston Martin One 77

Modelul a fost creat în 2009 și a lansat o serie mică fără precedent, în număr de 77 de exemplare. Acesta este motivul pentru care marca automobilului poartă un nume - Aston Martin One 77. Prețul este de 1.8 milioane dolari.