brand

4 mașini europene pe care, credem noi, le vom vedea mult timp pe autostrăzi de acum înainte

4 mașini europene pe care, credem noi, le vom vedea mult timp pe autostrăzi de acum înainte

Moda se schimbă, banii se schimbă, așteptările noastre se schimbă, viața se schimbă și totuși, există și lucruri care fac față testului timpului și chiar dacă se mai și schimbă pe alocuri, în esență rămân la fel pentru totdeauna. Nouă, celor de la cauțimașină.ro ne plac mai mult decât orice mașinile, așa că modelele de mașini populare acum și cu potențial de a face istorie sunt primele exemple care ne vin în minte când vine vorba de lucruri neschimbătoare. În acest sens, am întocmit chiar și o listă cu exemple de mașini extraordinare pe care credem că le vom vedea pe autostrăzile din Europa la fel de des ca acum și peste 5, 10 sau chiar 20 de ani.

1. Audi Q5

Pentru entuziaștii de automobile care nu s-ar uita niciodată la o Toyota RAV4, o Honda CR-V sau la un Ford Escape cu toate că le-ar îndeplini toate așteptările, Q5 de la Audi care se vinde chiar mai bine decât pâinea caldă este o opțiune europeană excelentă, mai ales atunci e vorba de fiabilitate pe termen lung. Prima generație Q5 a câștigat un număr peste medie de noi clienți datorită cărora s-a poziționat imediat pe piață drept unul dintre cele mai de succes SUV-uri din clasa sa.

Q5 din 2017 este cel mai bun după părerea noastră, deoarece 2017 a fost ultimul an în care s-au mai produs mașini din prima generație, dar până atunci Audi rezolvase deja majoritatea problemelor care creau probleme de fiabilitate la momentul în care modelul și-a făcut debutul. Potrivit J.D. Power, Q5 2017 a obținut un impresionant scor de 82 din 100 pentru calitate și fiabilitate, în ciuda faptului că a fost retras de pe piață de cinci ori de până acum.

2. BMW Z4

BMW a avut o istorie impresionantă la capitolul roadster-uri elegante, iar Z4 și-a păstrat locul în inimile pasionaților de mașini, încă de la debutul său în 2002. În afară de rechemările recurente pentru scurtcircuitele încălzitorului din PCV și probleme cu componentele electrice de la centurile de siguranță sau acoperișul retractabil, BMW Z4 este un roadster cu cote de fiabilitate peste medie.

Cumpărătorii rar s-au plâns de BMW Z4, iar costurile sale de întreținere sunt rezonabile, așa că putem să uităm rechemările în fabrică. Ca marcă însă, BMW a coborât recent trei poziții în clasamentul Consumer Reports privind fiabilitatea auto. Totuși, de la noile modele Z4 se așteaptă o fiabilitate peste medie, chiar și în comparație cu mașinile mai noi.

3. Volkswagen Golf

Legendarul Golf se tot produce deja de aproape cinci decenii, impunându-se ca un best-seller european care a redefinit semnificația hatchback-urilor și a revoluționat acest segment. Deși scorurile de fiabilitate obținute de Golf GTI au fost o mare dezamăgire ani la rândul, Golful standard a reușit să obțină scoruri peste medie pe scara de fiabilitate.

Dacă e să ne ghidăm după plângerile clienților, este recomandată evitarea modelelor Golf echipate cu problematica transmisie DSG, mai ales când vine vorba de vehicul produse înainte de anul model 2013/14. RepairPal a acordat Golfului un scor de fiabilitate de 4,0 din 5,0 cu o frecvență sub medie a reparațiilor neprogramate, în timp ce J.D. Powers a acordat în mod constant un scor mediu între 70 și 80 din 100.

4. Mercedes-Benz GLK

Stilul controversat al automobilului GLK nu sugerează nicio urmă de mândrie, așa cum am văzut la alte automobile marca Mercedes-Benz și totuși, GLK are o personalitate aparte, un farmec imposibil de ignorat, care vine la pachet și cu competențe pe măsură. Mai mult, GLK este unul dintre cele mai fiabile SUV-uri Mercedes-Benz din anii 2010, reușind să se poziționeze pe locul 5 în clasamentul de fiabilitate RepairPal, evaluat la un scor de 3,5 din 5,0.

Și acest model a fost rechemat de nenumărate ori, în legătură cu probleme care implică defecțiuni la airbag-uri sau scurgerile de ulei. Dar J.D. Power a acordat modelului GLK un scor excelent de calitate și fiabilitate, cu o medie de 85 din 100 pe toată perioada de producție. Potrivit Kelley Blue Book, datele din recenziile consumatorilor au arătat că GLK a primit un 4,7 din 5 pentru fiabilitate.