brand

3 mașini europene la fel de puternice ca un muscle car

3 mașini europene la fel de puternice ca un muscle car

Nu este de mult un secret faptul că mașinile europene sunt pur și simplu minunate. Cu toate acestea, ele tind de cele mai multe ori să fie neglijate de străini când vine vorba de topuri cu mașini puternice. În ciuda faptului că europenii vin cu unele dintre cele mai bune mașini făcute vreodată, topurile americane de exemplu, tind să graviteze spre mașinile produse în casă. Dar ne-am gândit noi, echipa cauțimașină.ro, să le demonstrăm că și europenii se pricep la putere. Hai să-ți prezentăm în acest articol un top cu mașini europene care dau clasă oricărui muscle car.

1. Renault Clio V6 2002

Producătorii francezi de mașini sunt de obicei trecuți cu vederea din cauza calității mașinilor lor. Începând cu anii 1980, producătorii de mașini din țara brânzeturilor mirositoare și a vinurilor de Bordeaux pur și simplu nu au reușit să producă mai nimic care ar putea rivaliza cu vehiculele care vin din Germania. Dar există și mici excepții.

Renault Clio VS nu este tipul de mașină sport europene pe care poți s-o ignori prea mult timp. De fapt, acest model a fost una dintre cele mai căutate mașini franceze de la începutul anilor 2000. Deși doar 1.309 de unități au fost produse vreodată între 2002 și 2003, Clio V6 era la acea vreme echivalentul francez al atotputernicului Mustang Cobra. În portbagajul său se află un motor L7X V6 de 3,0 litri care eliberează o putere de 251 CP la 7.150 rp. Ca să înțelegi mai bine paralela, Mustang Cobra din 2002 are o viteză maximă de 250 kilometri pe oră, în timp Clio V6 atinge 235 fără niciun efort.

2. BMW 540i M 2003

Mijlocul anilor 90 și începutul anilor 2000 a fost o perioadă decisivă pentru BMW. Compania bavareză era în proces de a oferi celor mai populare plăcuțe de identificare un lifting facial. În același timp, BMW a început să pătrundă pe noi segmente de piață, iar lansarea lui X5 este doar un prim exemplu. Datorită performanțelor lor, vehiculele BMW au avut parte de o primire călduroasă.

Pentru majoritatea obsedaților de mașini puternice, singurul E39 memorabil este M5. Și nici nu avea cum să fie altfel deoarece este M5-ul acelei epoci este pur și simplu perfect. În timp ce oricine visează la acest sedan sportiv pus pe rele de la BMW, foarte puțini și-ar putea permite să-l dețină. BMW s-a asigurat că oferă un nivel de echipare aproape la fel de atractiv ca M5, iar 540i M vine la pachet cu un motor V8 de 4,4 litri care produce 290 CP. În 2003, singurul sedan american care putea rivaliza cu 540i M era Pontiac Grand Prix GTP.

3. Audi S4 2004

Primul Audi S4 a fost lansat în 1991. Cunoscut sub numele de Audi 100 S4, S4 original a venit pe piață cu un motor turbo de 2,2 litri cu cinci cilindri, care produce 230 CP. Ediția următoare, Audi S4 B5, a primit un motor mult mai puternic. V6-ul dublu turbo de 2,7 litri care produce 31 CP în plus față de predecesorul său. Așa cum era de așteptat, Audi a decis să adauge mai multă sare și piper succesorului lui S4 B5.

Audi S4 din 2004 se numără printre cele mai tari decapotabile europene pe care și le poate permite cineva. Chiar și acum este posibil să găsești un S4 în stare excelentă, cu puțin kilometri la bord, pentru mai puțin de 20.000 de euro. Și de asemenea, să știi că este foarte ușor să diferențiezi un S4 de A4. S4 este dotat cu jante mai mari și un motor V8 de 4,2 litri care produce 340 CP. Dacă s-ar lua la întrecere, S4 ar anihila pur și simplu Mustang GT din același an, asta așa ca să nu mai zică nimeni că europenii nu știu să facă mașini puternice.

Ți-am deschis apetitul pentru forță? Hai atunci pe platforma noastră să găsești modelul de mașină care ți-a făcut cu ochiul și să programezi apoi un test drive. Poate că nu credeai, dar chiar dacă ești fam mașini puternice, iată că nu trebuie să te uiți mai departe de ograda casei pentru a zări una!